Günümüzde sayıları ve model çeşitliliği hızla artan akıllı telefon piyasasında satın almak üzere bir modele karar vermek oldukça zor. Genel olarak fiyat / performans oranı bizlere bir fikir sağlasa da pek çok kullanıcı için yeterli değildir. Bu sebeple bu makalemizde akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler listesi hazırladık. Yeni bir akıllı telefon almadan önce bu… Okumaya devam et Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kategori: Nedir
Nedir kategorisi açıklayıcı ve bilgi veren içeriklerimizi yayınladığımız ve çeşitli konularda başvuru kaynağınız olacak içerikler barındırır.
Yapay Zeka Nedir?
Makalemizin konusu yapay zeka nedir? Kısaca cevaplayacak olursak yapay zeka, canlı olmayan bir yazılım veya bir makinenin tıpkı canlılar gibi davranabilme becerisidir. Çeşitli canlıların hareketleri ve davranışları örnek alınarak ortaya çıkar ve makinelerin insanlar tarafından verilen komutları çözmek için daha rasyonel bir algoritma geliştirmesini sağlar. Yapay Zeka Çalışma Şekli Yapay zekanın çalışma şekli canlılardan örnek… Okumaya devam et Yapay Zeka Nedir?
Windows 10 Kurduktan Sonra Yapmanız Gerekenler
Çoğu kullanıcı Windows 10 kurduktan sonra yapılması gerekenleri bilmiyor. Bizler de bu yazımızda Windows 10 kurduktan sonra yapmanız gerekenler nelerdir, başlığı altında kurulum sonrası yapılacak işlemleri sıralayacağız. Kullanıcıların Windows 10 işletim sistemini daha faydalı kullanmak adına bilmeniz gerekenleri sıralayacağız. Windows işletim sistemleri arasında merakla beklenen sürümü olan Windows 10 kurulum işlemlerinden sonra yapılacak en önemli şey cihazı… Okumaya devam et Windows 10 Kurduktan Sonra Yapmanız Gerekenler
VPN Nedir?
Bilgisayar ağları hakkında bilgiler verdiğimiz yazı dizimizin bu bölümünde VPN nedir, ne işe yarar açıklamaya çalışacağım. VPN nasıl çalışır, gizliliği nasıl sağlar, VPN ile yasaklı sitelere giriş bu makalemizin alt başlıkları. Bilgisayar ağları hakkında yayınladığımız tüm makaleler için bağlantıyı tıklayabilirsiniz. VPN Nedir, Nasıl Çalışır? VPN nedir sorusuna verilebilecek pek çok cevap vardır. VPN temel yapısı itibariyle belirgin… Okumaya devam et VPN Nedir?
Mobil iletişim teknolojileri
Bu makalemizde mobil iletişim teknolojileri hakkında bilgi vereceğiz. Makalemizin alt başlıkları wap, edge, gprs ve gsm nedir olacak. Mobil iletişim nedir? Kablosuz ağ teknolojileri konusunun alt başlığı olan mobil iletişim teknolojileri, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi taşınabilir cihazlar ile internet arasındaki iletişimi kapsamaktadır. Mobil iletişim kapsamında yer alan çeşitli standartlar ve teknolojiler aşağıda sırası ile açıklanmıştır.… Okumaya devam et Mobil iletişim teknolojileri
4G Nedir?
Makalemizin konusu 4. nesil mobil iletişim teknolojisi yani 4G. Makalemizin alt bağlıkları 4g nedir, wimax ve lte nedir olacak. Konu ile ilgili daha önce yayınladığımız 3G nedir başlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ediyoruz. 4G Nedir, Bileşenleri Nelerdir? 4G, mobil internet bağlantısı için daha yüksek genişbant ve yüksek verimli özellikler sunan 4. nesil standarttır. Önceki nesillerde olduğu gibi 4G’… Okumaya devam et 4G Nedir?
3G Nedir?
Makalemizin konusu mobil iletişim teknolojisi olan 3G nedir. 3. nesil mobil iletişim teknolojisinin (3 g) avantajları ve dezavantajları da makalemizin alt başlıkları olacak. 3G Nedir Ne İşe Yarar? 3G, mobil cihazlar için genişbant sesli ve görüntülü görüşme ile veri aktarımına olanak tanıyan mobil iletişim teknolojisidir. UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) olarak da adlandırılan 3G teknolojisi… Okumaya devam et 3G Nedir?
Kablosuz Ağ Teknolojileri – WLAN Nedir?
Makalemizin konusu kablosuz ağ teknolojileri. Alt başlıklarımız PAN, Bluetooth, IrDA, Wimax ve wlan nedir olacak. Bilgisayar ağları hakkında daha fazla bilgi için Bilgisayar Ağları makalesini okumanızı tavsiye ederiz. Kablosuz Ağ Teknolojileri Nedir? Kablosuz ağlarda iki nokta arasındaki haberleşme kablo bağlantısı olmadan radyo frekansları ya da kızılötesi ile gerçekleşmektedir. Bant genişliği ve mesafe bakımından çeşitli türde… Okumaya devam et Kablosuz Ağ Teknolojileri – WLAN Nedir?
Osi Katmanları ve Osi Modeli Nedir?
Bilgisayar ağları hakkında bilgi verdiğimiz makalelerimizde şimdiki konumuz osi modeli ve osi katmanları. Ayrıca osi katmanları olan uygulama, sunum, oturum gibi toplam 7 katmanı başlıklar halinde inceleyeceğiz. Osi Modeli Nedir? OSI, bilgisayar ağları oluşturulurken kullanılan donanımsal ve yazılımsal çözümleri düzenleyen bir standarttır. Osi modeli, üretici bağımlılığını ortadan kaldırmıştır. Open Systems Interconnection (OSI) modeli ISO (International Organization… Okumaya devam et Osi Katmanları ve Osi Modeli Nedir?
Ağ Bağlantı Cihazları
Ağ bağlantı cihazları olan repeater, bridge, gateway, firewall, transceiver, nic ve router nedir ne işe yarar açıklayacağız. Daha önce ağ bağlantı cihazlarından switch ve hub ‘ı anlatmıştık. Router Nedir? Router nedir sorusunun en net cevabı “ağlar arası haberleşme ve veri transferi gerçekleştiren cihaz” olur. Router işlemci ve yerleşik işletim sistemi bulundurur. Bu sayede router programlanabilir.… Okumaya devam et Ağ Bağlantı Cihazları
Switch Nedir? Hub Nedir?
Ağ bağlantı cihazlarından hub ve switch nedir açıklamaya çalışacağız. Switch ve hub hakkında bilgi verdikten sonra switch ve hub arasındaki farkları da açıklayacağız. Switch Nedir? Switch nedir sorusuna kısa bir cevap vermek gerekirse “anahtarlamalı veri iletimi gerçekleştiren ağ bağlantı cihazıdır” diyebiliriz. Anahtar cihazı anlamına gelen switch, veriyi gönderen cihaz ile alan cihaz arasında yol kurarak iletim… Okumaya devam et Switch Nedir? Hub Nedir?
Access Point Nedir?
Makalemizin konusu ağ bağlantı cihazlarından access point. Konumuzun alt başlıkları access point nedir ve ne işe yarar. Daha önce yayınladığımız modem nedir ve bilgisayar ağları temelleri isimli makalelerimizi okumanızı tavsiye ederiz. Access Point Nedir? (Erişim Noktası) Öncelikle access point nedir sorusunu cevaplandıralım. Access point (erişim noktası), kablosuz sinyal dağıtıcıdır. Mevcut kablolu ağı kablosuza dönüştürmek ya da… Okumaya devam et Access Point Nedir?