ücretsiz vpn programı
ücretsiz vpn programı

İnternet bağlantınız şifreleyerek gizleyen, gezintinizi güvenli hale getiren ve yasaklı sitelere giriş için de kullanabileceğiniz ağ teknolojisini VPN nedir başlıklı makalemizde tanıtmıştık. Sıra geldi en iyi ve ücretsiz vpn programı tavsiyelerimize. Piyasada pek çok ücretli yada ücretsiz vpn programı mevcut. Bu sebeple vpn programı seçerken dikkat edeceğiniz birkaç basit kriteri ve tavsiye ettiğimiz vpn programlarını paylaşacağız.

Ücretsiz VPN Programı Seçerken Dikkat!

Ücretli yada ücretsiz olması önemsiz olmakla birlikte vpn programı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç basit konu var. Bunların ilki ve en önemlisi tabiki güvenlik. VPN hizmeti veren şirketlerin neredeyse tamamı yabancı. Özellikle güvenliğiniz için tavsiye edilen vpn programları kullanmanız önemli. Bir vpn hizmeti kullanmaya başladığınızda tüm gezintiniz, bankacılık ve elektronik ödeme işlemleriniz risk altındadır. Bu sebeple güven veren ve tavsiye edilen vpn programları kullanmanız oldukça önemli.

Özellikle ücretsiz VPN programı seçerken dikkat edilecek bir diğer konu da sağladığı bağlantı hızı. Genellikle ücretsiz vpn programları düşük ve sık sık kopma sorunu yaşatması ile bilinir. Kim internette kağnı ile gezinmek ister ki?

Bir diğer vpn özelliği ise, sağladığı sunucu ve lokasyon çeşitliliği. VPN hizmetinin sunucu sayısı bağlantı sorunları yaşamamanız için önemli bir ayrıntı. Lokasyon çeşitliliği ise internet gezintinizi hangi ülkeler üzerinden sağladığını gösterir. Temelde VPN servislerinin ABD, Avrupa, Brezilya ve Uzak Doğu’ da sunucuları bulunur. Lokasyon sayısının çokluğu vpn programının kalitesi için önemli bir göstergedir.

VPN seçerken dikkat edeceğiniz son konuda pek tabiki kullanmak istediğiniz cihaza desteğinin olup olmaması. Hemen hemen tüm vpn programları Windows tabanlı bilgisayarları destekler. Ancak diğer işletim sistemleri ve Android, iPhone gibi cihazlara desteğinin olup olmaması önemli bir ayrıntı.

Ücretsiz VPN Programları

Sıra geldi tavsiye ettiğimiz ücretsiz VPN programları listemize ve bu hizmetlerin kullanıcılarına sağladığı olanaklara.

CyberGhost VPN : Hızlı ve ücretsiz VPN programı

CyberGhost VPN, ücretsiz versiyonunda kullanıcılara herhangi bir hız sınırlaması getirmiyor. Reklam göstermemesi ve hızlı olması CyberGhost’ un öne çıkan özelliği. Yaklaşık 30 ülkede sunucuları bulunuyor, bu da lokasyon çeşitliliği için oldukça yeterli bir sayı. CyberGhost’ un Windows, MacOS, Linux, Android ve iOS cihazlara desteği var.

ZenMate: Kullanımı kolay VPN programı

Almanya merkezli ZenMate tarayıcı eklentileri ile kurulan kolay kullanımı ile ön plana çıkan ücretsiz vpn programı. ZenMate’ in 12 milyondan fazla kullanıcısı var ve platform desteği gün geçtikçe artıyor. Bilgisayarlar için Chrome, Opera ve Mozilla Firefox eklentileri ile kullanılan ZenMate iPhone ve Android telefonlar için de mobil uygulamalar ile çalışıyor. Ayrıca ZenMate’ in Türkçe dil desteği ve ücretsiz sürümünde 4 lokasyon alternatifi mevcut.

Hotspot Shield: İyi bir alternatif

Hotspot Shield ücretsiz sürümünde CyberGhost ve ZenMate kadar hızlı olmasa da iyi bir VPN programı. Ücretsiz kullanıcılarına tarayıcı üzerinden reklam gösterimi yapıyor olması negatif bir özellik sayılabilir. Türkçe dil desteği ve zaman zaman Türkiye’ den kullanıcılara özel imkanlar sunması da Hotspot’ un öne çıkan özellikleri. Windows, MacOS, iPhone ve Andorid cihazlarda Hotspot Shield’ i ücretsiz kullanmak mümkün.

DotVPN: Chrome için ücretsiz vpn

Eğer VPN ihtiyacınızı tarayıcı eklentisi ile karşılamayı seviyorsanız DotVPN sizin için iyi bir alternatif olabilir. DotVPN Chrome, Firefox ve Opera tarayıcılarında çalışan eklentiler ile kullanılabiliyor. Bunlar ek olarak DotVPN’ in android, iphone, ipad ve windows uygulamaları da mevcut.

Bonus: Google Translate

Son bir hatırlatma eğer sürekli VPN ihtiyacınız yoksa ara sıra Wikipedia gibi sitelere giriş için ihtiyaç duyuyorsanız eklenti yada programa ihtiyacınız yok, Google Translate var. Evet, translate servisinin site çevirme özelliği, erişim engeli olan sitelere erişmenize olanak sağlıyor. Bunun için yapmanız gereken girmek istediğiniz sitenin adresini Google Translate’ in çeviri kutusuna yazmak ve “Tercüme Et” düğmesine basmak.

Tavsiye ettiğimiz vpn programlarını paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkında sormak istediklerinizi yorum bölümünden iletebilirsiniz. Bu sayfayı sosyal ağlarda paylaşarak arkadaşlarınızın da okumasını sağlayabilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz