İnternet bağlantınız şifreleyerek gizleyen, gezintinizi güvenli hale getiren ve yasaklı sitelere giriş için de kullanabileceğiniz ağ teknolojisini VPN nedir başlıklı makalemizde tanıtmıştık. Sıra geldi en iyi ve ücretsiz vpn programı tavsiyelerimize. Piyasada pek çok ücretli yada ücretsiz vpn programı mevcut. Bu sebeple vpn programı seçerken dikkat edeceğiniz birkaç basit kriteri ve tavsiye ettiğimiz vpn programlarını paylaşacağız.… Okumaya devam et En iyi ücretsiz VPN programı
Etiket: bilgisayar ağları
VPN Nedir?
Bilgisayar ağları hakkında bilgiler verdiğimiz yazı dizimizin bu bölümünde VPN nedir, ne işe yarar açıklamaya çalışacağım. VPN nasıl çalışır, gizliliği nasıl sağlar, VPN ile yasaklı sitelere giriş bu makalemizin alt başlıkları. Bilgisayar ağları hakkında yayınladığımız tüm makaleler için bağlantıyı tıklayabilirsiniz. VPN Nedir, Nasıl Çalışır? VPN nedir sorusuna verilebilecek pek çok cevap vardır. VPN temel yapısı itibariyle belirgin… Okumaya devam et VPN Nedir?
Kablosuz Ağ Teknolojileri – WLAN Nedir?
Makalemizin konusu kablosuz ağ teknolojileri. Alt başlıklarımız PAN, Bluetooth, IrDA, Wimax ve wlan nedir olacak. Bilgisayar ağları hakkında daha fazla bilgi için Bilgisayar Ağları makalesini okumanızı tavsiye ederiz. Kablosuz Ağ Teknolojileri Nedir? Kablosuz ağlarda iki nokta arasındaki haberleşme kablo bağlantısı olmadan radyo frekansları ya da kızılötesi ile gerçekleşmektedir. Bant genişliği ve mesafe bakımından çeşitli türde… Okumaya devam et Kablosuz Ağ Teknolojileri – WLAN Nedir?
Osi Katmanları ve Osi Modeli Nedir?
Bilgisayar ağları hakkında bilgi verdiğimiz makalelerimizde şimdiki konumuz osi modeli ve osi katmanları. Ayrıca osi katmanları olan uygulama, sunum, oturum gibi toplam 7 katmanı başlıklar halinde inceleyeceğiz. Osi Modeli Nedir? OSI, bilgisayar ağları oluşturulurken kullanılan donanımsal ve yazılımsal çözümleri düzenleyen bir standarttır. Osi modeli, üretici bağımlılığını ortadan kaldırmıştır. Open Systems Interconnection (OSI) modeli ISO (International Organization… Okumaya devam et Osi Katmanları ve Osi Modeli Nedir?
Ağ Bağlantı Cihazları
Ağ bağlantı cihazları olan repeater, bridge, gateway, firewall, transceiver, nic ve router nedir ne işe yarar açıklayacağız. Daha önce ağ bağlantı cihazlarından switch ve hub ‘ı anlatmıştık. Router Nedir? Router nedir sorusunun en net cevabı “ağlar arası haberleşme ve veri transferi gerçekleştiren cihaz” olur. Router işlemci ve yerleşik işletim sistemi bulundurur. Bu sayede router programlanabilir.… Okumaya devam et Ağ Bağlantı Cihazları
Switch Nedir? Hub Nedir?
Ağ bağlantı cihazlarından hub ve switch nedir açıklamaya çalışacağız. Switch ve hub hakkında bilgi verdikten sonra switch ve hub arasındaki farkları da açıklayacağız. Switch Nedir? Switch nedir sorusuna kısa bir cevap vermek gerekirse “anahtarlamalı veri iletimi gerçekleştiren ağ bağlantı cihazıdır” diyebiliriz. Anahtar cihazı anlamına gelen switch, veriyi gönderen cihaz ile alan cihaz arasında yol kurarak iletim… Okumaya devam et Switch Nedir? Hub Nedir?
Access Point Nedir?
Makalemizin konusu ağ bağlantı cihazlarından access point. Konumuzun alt başlıkları access point nedir ve ne işe yarar. Daha önce yayınladığımız modem nedir ve bilgisayar ağları temelleri isimli makalelerimizi okumanızı tavsiye ederiz. Access Point Nedir? (Erişim Noktası) Öncelikle access point nedir sorusunu cevaplandıralım. Access point (erişim noktası), kablosuz sinyal dağıtıcıdır. Mevcut kablolu ağı kablosuza dönüştürmek ya da… Okumaya devam et Access Point Nedir?
Modem Nedir?
Bilgisayar ağları hakkında bilgi verdiğimiz makalelerimize devam ediyoruz. Bu makalemizde modem nedir sorusunu cevaplandıracağız. Makalemizin alt başlıklarında kablosuz modem, ADSL ve VDSL modem hakkında bilgiler paylaşacağız. Modem Nedir? İsmi modülator ve demodülatör kelimelerinden türetilmiş olan modem bir çeşit ağ bağlantı cihazıdır. Modem, analog türdeki telefon hattı (ses) sinyalini dijitale dönüştürmek (modülasyon) ve bilgisayardan gönderilen dijital sinyali… Okumaya devam et Modem Nedir?
Ağ Topolojileri Nedir?
Bu makalemizde ağ topolojileri nedir, çeşitleri nelerdir açıklamaya çalışacağız. Çeşitlerine göre fiziksel ve mantıksal topolojiler hakkında da bilgi vereceğimiz makalemizde halka, yıldız ve ağaç topolojisi hakkında da bilgi vereceğiz. Bilgisayar ağları hakkında daha temel bilgi için daha önce yayınladığımız bilgisayar ağları temelleri, ağ mimarileri ve coğrafi ağ türleri makalelerimizi okumanızı tavsiye ederiz. Ağ Topolojileri Nedir? Ağ… Okumaya devam et Ağ Topolojileri Nedir?
Coğrafi Açıdan Ağ Türleri
Bu makalemizde coğrafi açıdan ağ türleri hakkında bilgi vereceğiz. Coğrafi yerleşimleri gözetilerek tanımlanan bilgisayar ağları çeşitlerinden LAN, WLAN ve VPN nedir makalemizin alt başlıkları. Coğrafi Açıdan Ağ Türleri Nedir? Bilgisayar ağları coğrafi yerleşimlerine göre çeşitli türlere ayrılır. Coğrafi yerleşim, ağın kapsama alanını tarif eder. Bir ev içerisinde, bir şehirde ya da ülkede kullanılan ağ yapısı… Okumaya devam et Coğrafi Açıdan Ağ Türleri
Server Nedir? Server Türleri Hakkında Bilgi!
Bu makalemizde server nedir (sunucu) sorusunu cevaplayacağız. Web server, database server, proxy server gibi server türleri makalemizin alt başlıkları. Server Nedir? Kısaca server nedir açıklayacak olursak: ağdaki istemcilere veri, dosya ve kaynak paylaşımı yapan, genelde üstün donanımsal özelliklere sahip olan hizmet sağlayıcı bilgisayarlara server yani sunucu denir. Serverlar bir ağı yönetmek, veritabanı barındırmak, dosya ya… Okumaya devam et Server Nedir? Server Türleri Hakkında Bilgi!
Ağ Mimarileri Nedir?
Daha önce yayınladığımız bilgisayar ağları hakkında bilgi verdiğimiz makalemizin ardından ağ mimarileri nedir, client server ve P2P mimarisi nedir sorularını yanıtlayacağız. Client server ağ mimarisi katmanları makalemizin alt başlıkları arasında. Ağ Mimarileri Nedir? Ağ mimarileri, ağa bağlı cihazların birbirleri ile iletişim yöntemlerini belirleyen tasarımlardır. Ağ üzerindeki cihazların iletişim yöntemine göre tasarlanmış çeşitli ağ mimarileri vardır. En yaygın kullanılan… Okumaya devam et Ağ Mimarileri Nedir?